Kontakt & kommunikation|in English

Våra aktiviteter

Nämdö Hembygdsförening anordnar många olika aktiviteter och evenemang, året runt. Tack vare din medlemsavgift och allt ideellt arbete kan vi fortsätta med det vi tycker är viktigt – gemensamma aktiviteter för medlemmarna.

Pubkvällar i hembygdsgården

Föreningen anordnar uppskattade pubkvällar i hembygdsgården i Sand kl. 18.00-23.00, första lördagen i varje månad (utom i januari och augusti). En grupp medlemmar I föreningen lagar och serverar trerätters middag. Alla är välkomna på puben och du behöver inte boka bord i förväg. Ibland har pubkvällarna ett tema, så håll ett öga på våra affischer på anslagstavlorna runt om på ön och på vår Facebooksida för uppdaterad information. Se kommande aktiviteter och evenemang för närmare information om framförallt datum och tider. Vi letar alltid efter frivilliga som kan hjälpa till, så om du känner att du vill ta ansvaret för en pubkväll på egen hand eller delta i ett team, hör av dig på pubkvall@namdohbf.se. Annica, som ansvarar för våra pubkvällar, ger full support när det gäller livsmedelshygien, kassautbildning och allt annat som hör till.

Motionslopp, tävlingar, promenader mm

Under sommaren anordnas ett antal olika aktiviteter i hembygdsföreningens regi. Det kan vara en båttur till en närliggande ö, en naturpromenad runt Nämdö eller ett motionslopp. Se kommande aktiviteter och evenemang för mer information om dessa aktiviter eller håll ett öga på våra affischer på anslagstavlorna runt om på ön, vårt nyhetsbrev och vår Facebooksida. Om du är intresserad av att anordna ett evenemang i hembygdsförenings regi, maila gärna styrelsens ordförande Göran Görsson.

Nämdödagen

Nämdödagen är årets största evenemang på Nämdö! Under dagen anordnas olika aktiviteter och framåt kvällen blir det festligheter med dans och musik. Det är en riktig familjefest och ett måste för alla som bor på eller besöker Nämdö. Nämdödagen hålls alltid den sista lördagen i juli. Här hittar du mer information om Nämdödagen

Herrmiddag och Damlaget

Herrmiddag och Damlaget organiseras inte direkt av hembygdsföreningen, men är månatliga möten och sociala aktiviteter som många av våra medlemmar deltar på. Det är ett bra sätt att träffa vänner och hålla sig uppdaterad om allt som händer på och omkring Nämdö. Både Herrmiddag och Damlaget har sina träffar i hembygdsgården. Du behöver meddela ditt deltagande till dessa aktiviteter. Se kommande aktiviteter och evenemang för detaljer och kontaktuppgifter.

Herrmiddag anordnas på en torsdagkväll en gång månaden. Damlaget träffas över en lunch sista lördagen i varje månad.

Bakom kulisserna

Hembygdsföreningens medlemmar är alltid välkomna att delta på våra aktiviteter, men ibland kan det vara roligt att jobba bakom kulisserna. Att hjälpa till på städdagarna är ett roligt sätt att träffa och umgås med andra öbor. I anslutning till Nämdödagen behövs många volontärer för att få allt att fungera, såväl före som under och efter evenemanget. Det kan vara hektiskt, men framförallt väldigt roligt. Efter att evenemangen avslutats serveras nästan alltid någon form av lättare mat och dryck till dem som jobbat, så vi även kan varva ner och umgås en stund.