Kontakt & kommunikation|in English

Service i och information om Nämdö skärgård

Många av våra medlemmar har levt på och runt Nämdö länge och vet allt som finns att veta om hur livet fungerar här. Att fråga dem är oftast det bästa sättet att ta reda på användbar information, men det är ju inte alltid möjligt. Här har vi samlat sådant som kan vara bra att veta om Nämdö skärgård. Allt från hur du gör för att få tag på en taxibåt eller få ett paket levererat till hur det fungerar med grovsopor och återvinning i Nämdö skärgård.
Är du intresserad av få kontakt med någon av våra duktiga lokala entreprenörer? Gå till Nämdös nystartade företagarförening. Observera att ingen av tjänsterna nedan tillhandahålls av Nämdö Hembygdsförening. Om du saknar något i listan kan du kontakta oss på info@namdohbf.se.

Filter


Service

 • Nämdö hembygdsgård, Sand, Nämdö

  Lokaler för uthyrning med professionellt kök. Perfekt för konferenser, möten, bröllop, fester mm. Utrustat för 8 till 80 personer.

  hembygdsgard@namdohbf.se
 • Nämdö bibliotek, Sand, Nämdö

  Mer än 1000 böcker för både barn och vuxna. I den gamla skolan i Sand bredvid hembygdsgården. Öppet varje måndag, året runt, kl 11.00-13.00.

  Nämdö bibliotek på Facebook
  • Grovsopor

   Grovsopfärjan är en service till permanent- och fritidsboende i skärgården. Färjan besöker öar som inte har permanent återvinningscentral i närheten och kommer till Nämdö skärgård i juni, juli och augusti. www.varmdo.se
  • Lokal återvinning på Nämdö

   I Nämdö skärgård är vi begränsade till vad vi kan återvinna lokalt. Vid Nämdö hembygdsdgård, Sand brygga och i Solvik finns behållare där vi samlar in pet-flaskor och burkar. Intäkterna går till Nämdö Hembygdsförening.
 Behållare för glasåtervinning finns vid Sand och Solvik brygga.
  • Läkarbåten, Djurö vårdcentral

   Läkarbåten besöker Nämdö skärgård minst en gång i månaden, men måste bokas i förväg på Djurö Vårdcentral. Ring 08 123 396 75, vardagar 08.00-17.00.
För nödsituationer ring 112. www.vardcentraler.sll.se/hitta-vardcentral/djuro

Transporter

  • Waxholmsbolaget, persontransport, Stavsnäs/Saltsjöbaden/Tyresö/Stockholm

   Reguljär passargerartrafik med Waxholmsbolaget från Stavsnäs året runt. Vår, sommar och höst även från Stockholm, Tyresö och Saltsjöbaden. www.waxholmsbolaget.se Waxholmsbolaget på Facebook
  • Waxholmsbolaget, godstransport, Stavsnäs

   En regelbunden tjänst för transport av frakt med passagerarfartyg och kommersiella båtar. Du bokar godstransport genom att kontakta MediCarrier Skärgårdsgods på telefon 08-123 128 00. www.waxholmsbolaget.se/kundservice/godstransporter

Samarbetspartners och organisationer

  • SIKO (Skärgårdarnas Intresseföreningars Kontaktorganisation)

   Arbetar för att Stockholms skärgård ska vara en livskraftig och hållbar plats som går att leva, bo och verka i. www.siko.org.se SIKO på Facebook